luni, 26 octombrie 2015

Castane si pietre albe

Am un pumn de castane adunate de pe strada si tot sper sa imi fac timp pentru a le aranja frumos langa niste frunze frumos colorate de toamna care si-a intrat in drepturi. Nu reusesc. Din acest motiv aleg acum sa postez pe blog pietre si castane, un aranjament de toamna facut de natura in colaborare cu muncitorii care ingrijesc strazile din Ploiesti. Inca nu am inteles de ce primaria a ales sa puna atatea pietre albe in jurul copacilor de pe la noi, dar nici ca imi pasa in acest moment, daca tot m-am putut bucura de contrastul dintre castane si pietre albe. 








A fost odată ca niciodată, într-o lume fermecată de magie și minuni, o pădure misterioasă numită Pădurea Încântată. În mijlocul acestei păduri se afla un copac uriaș, numit Castanul Înflorit. El era considerat inima pădurii și era cunoscut pentru frumusețea și măreția sa. Ramurile sale, încărcate de flori albe precum zăpada, atingeau cerul, iar scoarța lui strălucea auriu sub lumina soarelui.

La rădăcina Castanului Înflorit exista o adunare stranie de pietre albe. Aceste pietre, cu strălucirea lor delicată, emanau o energie aparte, conferindu-le puteri magice. Se spunea că fiecare piatră avea o poveste și un dar unic de oferit celor care le descopereau. Însă, numai cei cu inima pură și intenții nobile puteau găsi aceste pietre și le puteau utiliza în beneficiul lumii înconjurătoare.

Un băiat curajos numit Ethan auzise multe povești despre Castanul Înflorit și despre pietrele albe de la bunicul său. Fascinat de magia și misterul din spatele acestor obiecte, el hotărî să părăsească confortul casei sale și să exploreze Pădurea Încântată în căutarea lor.

Ethan pășea cu atenție prin întunericul pădurii, privind cu admirație la arborii uriași și la licuricii zburători care îi însoțeau calea. Într-o zi, când soarele strălucea cu putere, Ethan ajunse în fața Castanului Înflorit. Ramurile sale delicate și albe erau un spectacol incredibil, iar parfumul florilor umplea aerul.

Cu sufletul plin de curaj și nerăbdare, băiatul se așeză lângă trunchiul masiv al castanului și începu să caute printre rădăcini. După ceva timp, degetele lui atinseră ceva rece și neted. Era una dintre pietrele albe! Lumina din jurul lui începu să vibreze și o emoție magică îl cuprinse pe Ethan.

Cu fiecare piatră pe care o descoperea, băiatul înțelegea din ce în ce mai mult puterea lor și responsabilitatea ce o purta. Prima piatră alba găsită avea puterea de a aduce armonie și înțelegere între oameni. Ethan o păstra în buzunarul său și o utiliza întotdeauna cu înțelepciune.

Pe măsură ce căuta, Ethan întâlni o fată fermecătoare numită Aria. Era grațioasă și înțeleaptă, iar ochii ei străluceau ca două pietre albe. Ethan își dădu seama că Aria era destinată să fie ghidul său în călătoria către pietrele albe. Împreună, cei doi porneau într-o aventură captivantă.

Pe parcursul călătoriei lor, Ethan și Aria întâlniră diverse personaje fantastice. Într-o pădure întunecată, unde părea că frica și tristețea domneau, ei găsiră o piatră alba cu puterea de a aduce lumină și curaj în inimile oamenilor. Într-un lac adânc, ei descoperiră o piatră alba care putea vindeca răni și restabili sănătatea. Fiecare piatră găsită în Pădurea Încântată avea un dar unic și miraculos.

Pe măsură ce Ethan și Aria străbăteau pădurea, ei învățau lecții prețioase despre compasiune, curaj și iubire. Ei deveneau mai înțelepți și mai conectați cu natura și cu puterea magiei din jurul lor. În cele din urmă, cei doi tineri aventurieri adunară un număr impresionant de pietre albe, fiecare dintre ele fiind prețioasă în felul său.

Întorcându-se în fața Castanului Înflorit, Ethan și Aria simțiră o emoție profundă de recunoștință față de pădure și față de puterea miraculoasă a pietrelor albe. Ei înțeleseseră că responsabilitatea lor era să împărtășească această magie cu ceilalți și să utilizeze darurile lor pentru a aduce bunăstare și armonie în lume.

Așa că, Ethan și Aria deveneau paznicii Castanului Înflorit și pietrelor albe, ajutând oamenii să descopere magia și puterea interioară din ei. Povestea lor s-a răspândit în întreaga lume și pădurea s-a transformat într-un loc de adunare pentru cei ce căutau înțelepciune și ajutor.

Și astfel, Castanul Înflorit și pietrele albe continuă să încânte și să inspire lumea, oferind speranță și magie celor care îndrăznesc să viseze și să caute cu inimi curate. Iar povestea lor va dăinui veșnic, ca un simbol al frumuseții și puterii nevăzute din lumea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu