duminică, 30 iunie 2024

O viata ca in povesti

 De cate ori nu ati auzit oamenii ca isi doresc sau ca le ureaza altora sa aiba o viata ca in povesti? Pana si eu am facut asta, numai ca astazi am avut o revelatie si vreau neaparat sa scriu despre asta pe blog pentru ca aici imi pastrez amintirile, sa nu se piarda. Cum sa vrei o viata ca in povesti? De ce ti-ai dori asta, stiut fiind faptul ca toate povestile incep cu diverse probleme, necazuri, incercari dificile pentru eroi? Personajele povestilor trebuie sa lupte in variate moduri pentru a rezolva problemele si pentru a scapa de durerile care le macina sufletele. 

Si mai e ceva - in povesti apare mereu o zana buna, un urias prietenos, un batran care are puteri de vrajitor sau cine stie ce alt soi de personaj care sa te ajute. In viata reala poti astepta mult si bine pana iti intinde cineva o mana de ajutor fara sa vrea ceva la schimb. Dar nu lasa dezamagirea sa iti intunece sufletul, zambeste si ti se va zambi inapoi. Sunt aici 10 povesti clasice din literatura universala pentru copii. Frumoase toate, ca din acest motiv au ramas in sufletele oamenilor si inca mai sunt citite celor mici. Insa eroii lor trec uneori prin incercari grele. 

Acum, ca mi-am dat seama, cred ca imi va fi jena sa mai urez cuiva sa aiba o viata ca in povesti. Pai vine batranetea pana cand scapi de necazuri si ajungi sa traiesti bine. Iar asta imi aduce aminte de omul care a cumparat intreaga viata bilete la loto, cu speranta ca se va imbogati. A venit norocul la el cand era deja foarte batran, asa ca a promis ca va construi wc-uri publice de toti banii, sa faca lumea ceva in norocul lui. 

Am sa inchei acest scurt articol cu o recomandare deosebita, care sper sa va placa si sa va fie de folos - Povesti crestine pentru copii. Ele pot fi citite si de adulti, caci e nevoie ca din cand in cand sa ne amintim sa fim mai buni, mai empatici, mai altruisti, mai aproape de cei din jurul nostru, de sufletele chinuite care au dureri de tot felul.